Geld aantrekken voor je onderneming

Geplaatst op

Als je van plan bent om een onderneming te gaan starten, is het aan te raden om te kijken naar de mogelijkheid om geld aan te trekken. Wat zijn de mogelijkheden en waar moet je aan denken? Om je hier antwoord op te geven, zullen we hieronder een drietal opties bespreken om geld aan te trekken voor je onderneming. Zo weet je zeker dat je altijd een geschikte optie zult vinden om geld aan te trekken voor een goede start van je onderneming. Als eerst de mogelijkheid van een private equity fonds.

Het inschakelen van een private equity fonds

Als we kijken naar de mogelijkheid om geld aan te trekken, kan het aan te raden zijn om in gesprek te gaan met een private equity fonds. Een private equity fonds is namelijk een instelling die met eigen vermogen probeert te investeren in ondernemingen met als doel hier rendement uit te halen. Let op, als je voor een private equity fonds kiest, heb je veel vrijheid qua onderneming en heb je vaak geen doorlooptijd. Het enige wat je dan wel hebt, is dat je een percentage van je aandelen verkoopt aan de betreffende partij voor het geld dat je nodig hebt.

Geld lenen via de bank

Als je volledige zeggenschap over je eigen onderneming wilt behouden, is het aan te raden om in plaats van een private equity fonds te gaan kijken naar een lening van bijvoorbeeld de bank. Het nadeel van lenen via de bank is dat je over het algemeen binnen een bepaalde periode het geld moet terugbetalen, inclusief de daarbij toegevoegde rente. Veel mensen zijn hier niet van op de hoogte wat uiteindelijk leidt tot betalingsachterstanden. Houdt hier dus goed rekening mee als je voor deze optie gaat.

Vraag geld aan je familie

Als je een klein bedrag voor je onderneming nodig hebt, is het niet altijd nodig om een private equity fonds te vragen. Je kunt er ook voor kiezen om je familie te vragen of ze tijdelijk wat geld ter beschikking kunnen stellen zodat jij aan de slag kunt gaan met je nieuwe onderneming.

Gerelateerde berichten

Over ons

Op onze site besteden we aandacht aan interessante onderwerpen uit de juridische wereld. Lees ze allemaal!

 

Contactgegevens

Via info @ onterechtbekeurd.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden