Ieder jaar een autoverzekering check!

Geplaatst op

Als jij eigenaar bent van een auto, ben je altijd verplicht om een autoverzekering af te sluiten. Ongeacht of je de auto gebruikt of niet. Een basisverzekering, oftewel de WA-verzekering dekt hierbij niet alle schade, maar wel de schade van de tussenpersoon waar je bijvoorbeeld een aanrijding mee hebt gehad. Toch heb je meerdere verzekeringen die je kunt afsluiten om je eigen auto ook dekking te geven tegen onverwachte gebeurtenissen en schade. Het is dan ook belangrijk om jaarlijks een check te doen op je autoverzekering. Door jaarlijks een grondige controle uit te voeren, kun je er namelijk voor zorgen dat je altijd de juiste dekking hebt voor je auto. Je persoonlijke situatie kan namelijk elk jaar verschillen, zo ook je auto. Het kan dus voorkomen dat je wellicht te veel of misschien wel te weinig betaalt voor de situatie waar je op dat moment in zit. In deze blog zullen we dan ook de belangrijkste redenen bespreken waarom het handig is om jaarlijks een autoverzekering check te doen.

Veranderingen in je persoonlijk situatie

Allereerst kan een verandering in je persoonlijke situatie belangrijk zijn voor je verzekering. Zo kan het zijn dat je bijvoorbeeld een nieuwe baan hebt waarbij je veel kilometers moet afleggen. Het is dan verstandig om je auto beter te verzekeren, omdat je veel meer op de weg bent en de kans op vervelende situaties en ongevallen groter is dan voorheen. Je wilt je dan natuurlijk goed verzekeren. Ook kan het zijn dat je sinds kort een gezinsuitbreiding hebt gehad, waarbij de kinderen een grote rol spelen in de veiligheid. Je wilt hierbij misschien wel je verzekering uitbreiden voor de inzittenden in de auto om meer veiligheid te bieden.

Eigen risico

Eigen risico is het bedrag dat je zelf moet betalen bij een claim voordat de verzekering de rest van de kosten dekt. Hierbij kan jouw persoonlijke financiële situatie ook per jaar verschillen. Het is dan verstandig om jaarlijks naar je kostenplaatje te kijken en te heroverwegen wat je precies wilt betalen aan eigen risico. Door jaarlijks je eigen risico aan te passen aan je huidige financiële situatie, kun je zorgen voor een betere balans tussen dekking en betaalbaarheid.

Wat is je auto waard

Dan is het nog handig om naar de waardes van je auto te kijken. Als je nog een vrij nieuwe auto hebt, is het natuurlijk aan te raden om je auto goed te verzekeren. Meestal wordt hierbij een WA+ verzekering aangeraden. Maar als de auto van de dealer af komt is een allrisk verzekering misschien nog wel verstandiger. Toch wordt de auto met het jaar ouder en verliest de auto waarde. Hiervoor is het ook verstandig om ieder jaar te kijken of je auto een hoge verzekering nog wel waard is. Als je auto ouder dan 6 jaar is, is vaak een WA- verzekering al voldoende.

Poliswaarde

Verzekeringsmaatschappijen kunnen van tijd tot tijd wijzigingen aanbrengen in hun dekking en poliswaarden. Het is belangrijk om op de hoogte te zijn van deze veranderingen, omdat ze invloed kunnen hebben op de dekking die je ontvangt in geval van een ongeval of schade. Door jaarlijks je polisvoorwaarden te controleren, kun je er zeker van zijn dat je nog steeds de juiste dekking hebt en dat er geen onverwachte wijzigingen zijn. Ook kun je bij een wijziging nog eventueel overwegen om over te stappen naar een andere verzekering die jou wel biedt wat je zoekt.

Snel je auto verzekeren of aanpassen bij een andere verzekeringsmaatschappij? Dat kan! Check het internet en vergelijk een aantal verzekeringen om snel de juiste beslissing te nemen.

Gerelateerde berichten

Over ons

Op onze site besteden we aandacht aan interessante onderwerpen uit de juridische wereld. Lees ze allemaal!

 

Contactgegevens

Via info @ onterechtbekeurd.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden