Vind troost bij scheiden, je kunt het niet alleen!

Geplaatst op

Ga je scheiden? Of het nou de keuze van jou of je partner is, voor beide is dit een onwijs vervelende situatie om in te zitten. Helaas is dit niet altijd te voorkomen. Scheiden is dan ook een belangrijke stap om te nemen wanneer je niet gelukkig meer bent met elkaar. Ondanks dat je jaren goed met elkaar bent geweest en zelfs van elkaar gehouden hebt, wil dit nog wel eens veranderen op het moment dat een van de twee besluit er een punt achter te zetten. Het is dan ook belangrijk om hier altijd goede professionele ondersteuning in te krijgen zoals bijvoorbeeld Familierecht Apeldoorn. Hierdoor voorkom je veel ongemakken en wordt er gezorgd voor goede keuzes en een eerlijke verdeling. Emotioneel gezien is er wel nog wat hulp nodig. Het is namelijk belangrijk om jezelf niet te verliezen in depressies. We gaan daarom graag een stukje dieper in op het emotionele gedeelte van een scheiding. Lees dus gerust verder en doe er je voordeel mee.

 

Emotionele rollercoaster

Het kan enorm veel helpen en goed doen om veel te praten als je in een scheiding zit. Door de emotionele rollercoaster waar je in zit kun je voor je gevoel soms ook even niet meer logisch nadenken. Elke dag kan je emotie een andere kant opslaan. Je zult je soms depressief voelen, je gaat de situatie en je gevoel ontkennen en leeft vaak in woede waardoor je voortdurend wilt onderhandelen uit emotie. Door gesprekken aan te gaan en je emoties te delen met een goede vriend zul je merken dat je je begrepen gaat voelen en dat je langzamerhand wat rust gaat krijgen in de situaties. Ook kan een goede vriend je soms weer even met beide benen op de grond zetten op momenten dat het even wat minder gaat.

 

Steunende woorden

Het is ook zeker aan te raden om jezelf toe te voegen aan een praatgroep. Er bestaan talloze praatgroepen waar mensen hun ervaringen en oplossingen delen over een bepaald onderwerp. Zo zijn er dus ook genoeg mogelijkheden om aan een groep deel te nemen met betrekking tot scheiden. Social media is bijvoorbeeld een goede bron waar je groepen zult vinden die in hetzelfde schuitje zitten als jou! Wellicht zul je zelfs in gesprek komen met mensen die de ervaring al hebben meegemaakt en jou dus de positieve kant kunnen vertellen die je na de scheiding zult meemaken. Door je ervaringen te delen en andermans verhalen te horen zul je makkelijker door de tijd heen komen. En wellicht hou je er ook nog eens leuke vrienden aan over. Gelukkig zul je uiteindelijk langzaam maar zeker een berusting vinden in je emotie en begin je aan het idee te wennen. Uiteindelijk zie je de uitgang van de rollercoaster en kun je weer gaan bouwen. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Op onze site besteden we aandacht aan interessante onderwerpen uit de juridische wereld. Lees ze allemaal!

 

Contactgegevens

Via info @ onterechtbekeurd.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden