Vlinderkleppen en veiligheid

Geplaatst op

Vandaag besteden we aandacht aan techniek en hoe ze kan helpen om te zorgen dat je je aan de regels houd als het gaat over voedselproductie.

Wanneer we rondkijken in diverse industrieën dan kunnen we de vlinderklep in verschillende branches tegenkomen. Natuurlijk is de eerste vraag die opkomt zetten: wat is een vlinderklep eigenlijk? Laten we eerst die vraag beantwoorden: de vlinderklep is in feite een afsluitklep van een leiding. In deze blog vertellen we je meer over de toepassing van de klep. Lees snel verder.

Watervoorziening en waterbehandeling

Je komt vlinderkleppen tegen in diverse systemen waarin water wordt rondgeleid. Denk aan waterleidingen en irrigatiesystemen. Ook in waterzuiversingsinstallaties wordt er gebruikgemaakt van vlinderkleppen. De stroming van water is een stuk beter te regelen door het gebruik van deze kleppen. Op deze manier zul je je beter kunnen houden aan de geldende regels.

Olie- en gasindustrie

Niet alleen in systemen voor water worden vlinderkleppen gebruikt. Ook in de olie- en gasindustrie kom je ze tegen. Het is met deze kleppen mogelijk om de stoom van olie en gas (of andere vloeistoffen of gassen) efficiënt te regelen. Vlinderkleppen worden doorgaans veelvuldig gebruikt in chemische processen om de doorstroming van verschillende chemicaliën te regelen. Dat werkt veiliger en volgens de veiligheidsnormen.

Voedingsmiddelenindustrie

Vlinderkleppen worden ook gebruikt in de voedingsmiddelenindustrie voor het regelen van de doorstroming van ingrediënten, zoals poeders, granen en vloeistoffen. Ga eens kijken in een willekeurige koekjesfabriek en je zult er zeker van die handige kleppen in aantreffen. Zeker in de voedselindustrie moet je als producent systemen hanteren die voldoen aan de veiligheidscriteria. Vlinderkleppen helpen daar zeer zeker bij.

Conclusie

Dit zijn slechts enkele voorbeelden van waar je vlinderkleppen kunt tegenkomen. Ze worden ook gebruikt in andere industriële processen en toepassingen waarbij het reguleren van de vloeistof- of gasstroom nodig is. Meer over de Vlinderklep vind je op de website van ebora.nl. Aan hun experts kun je advies vragen met betrekking tot vlinderkleppen en jouw eigen systeem. Vind je het leuk om meer te weten te komen over industrie en aanverwante zaken als techniek en recht? Dan moet je echt even verder lezen op onze site.

Gerelateerde berichten

Over ons

Op onze site besteden we aandacht aan interessante onderwerpen uit de juridische wereld. Lees ze allemaal!

 

Contactgegevens

Via info @ onterechtbekeurd.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden